image
Sursa foto: Privesc.eu

Slusari, replică lui Filip: Știm de unde să luăm bani pentru bugetari, dar la PD justiția va căuta miliardele furate

Autoritățile publice locale s-au pomenit într-o situație financiară precară, din cauza fostei guvernări care a efectuat o reformă a salariilor în pripă, pentru a obține beneficii salariale. Astfel, în lipsa unei rectificări la bugetul de stat, primăriile se vor pomeni că nu au bani pentru salarii, afirmă vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Știm de unde să luăm bani. Dar la PD vom veni cu întrebări despre miliardele delapidate”, a menționat Slusari, în replică fostului premier Pavel Filip care a transmis noii conduceri că, dacă nu ştie de unde să ia bani, să vină să întrebe.

„E bizar să auzi de la cei care au guvernat despre bancul cu trei plicuri. Probabil ați auzit direct de la acea sursă că mai întâi a fost aprobat bugetul pentru 2019, apoi salarizarea prin derogare. Cred că e o planificare iresponsabilă să faci în pripă, în scop electoral, acea reformă. Nu știu dacă e motiv de mândrie, mai degrabă e de iresponsabilitate. În cadrul acestei reforme nechizbzuite, APL-urile se confruntă cu un deficit financiar. Dacă nu vor avea loc rectificări, nu știu de unde vor lua bani”, a comentat Alexandru Slusari.

„Noi cu certitudine ne vom duce la ei, dar ne vom duce să-i întrebăm unde sunt miliardele pierdute în diferite scheme, delapidări, etc. Nu atât noi, cât justiția independență va avea multe întrebări unde sunt banii. În rest, în ceea ce privește de unde să luăm banii, noi am demonstrat că putem să rezolva problemele”, a mai spus Slusari, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: