image
Sursa foto: telegraph.md

După ce s-a predat benevol autorităților RM, Țuțu a fost audiat de procurori și trimis acasă, în carantină

Fostul deputat PD Constantin Țuțu, care a fost reținut astăzi la intrarea în țară, a fost audiat de procurori, care i-au înaintat învinuirea, după care a fost trimis la domiciliu, pentru a respecta carantina timp de 14 zile.

Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită, iar audiat de procurori Țuțu a făcut declarații pe marginea dosarului în care este cercetat.

Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile. În acest context, învinuitului i-a fost modificată măsura preventivă din arest în obligarea de a nu părăsi localitatea.

Precizăm că fostul deputat PD s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Amintim că, în septembrie anul trecut, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare în contumacie și, ulterior, în octombrie, a fost anunțat în căutare internațională. Tot atunci, PCCOCS a pus sechestru pe bunurile fostului deputat PD, cercetat penal pentru fapul îmbogățirii ilicite comise în perioada anilor 2014-2018.

Constantin Țuțu este unul dintre primii reprezentanți ai PD care au fugit din Republica Moldova, la scurt timp după ce formațiunea a cedat puterea, în iunie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: