Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită, iar audiat de procurori Țuțu a făcut declarații pe marginea dosarului în care este cercetat.

Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile. În acest context, învinuitului i-a fost modificată măsura preventivă din arest în obligarea de a nu părăsi localitatea.

Precizăm că fostul deputat PD s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Amintim că, în septembrie anul trecut, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare în contumacie și, ulterior, în octombrie, a fost anunțat în căutare internațională. Tot atunci, PCCOCS a pus sechestru pe bunurile fostului deputat PD, cercetat penal pentru fapul îmbogățirii ilicite comise în perioada anilor 2014-2018.

Constantin Țuțu este unul dintre primii reprezentanți ai PD care au fugit din Republica Moldova, la scurt timp după ce formațiunea a cedat puterea, în iunie 2019.