image
Sursa foto: jurnal.md

Escrocheriile cu cardurile bancare dirijate din penitenciar: PCCOCS va solicita arest preventiv pentru șeful adjunct al ANP

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că l-a reținut preventiv pentru 72 de ore, pe unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor. Procurorii au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia, se arată în comunicat.

Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor faptei urmează să fie efectuat, în continuare, un volum imens de acțiuni de urmărire penală, cu implicarea și suportul altor organe de stat – Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Persoana reținută, la moment, este bănuită de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

În faza imediat următoare, procurorii urmează să-i înainteze învinuirea persoanei vizate și să depună la judecătorul de instrucție un demers pentru plasarea acesteia în arest preventiv.

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

Amintim că directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost reținut în cazul escrocheriilor cu cardurile bancare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: