image
Sursa foto: tribuna.md

Igor Munteanu: Să nu ne îmbătăm cu apă chioară; PD și PSRM își cântă serenadele obișnuite și de rutină

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, atenționează, în interviul oferit Deutsche Welle, că „unele publicații lipicioase” de la Chișinău încearcă să accentueze, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, o falsă rivalitate dintre Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, pentru a-l plasa pe liderul PD „de partea luminoasă a lunii”.

„Vă invit să nu ne îmbătăm cu apă chioară. PD și PSRM își cântă serenadele obișnuite și de rutină. Liderul PSRM își adulează stăpânii la care se închină zi de zi la Moscova, iar oligarhii din PD socotesc că dacă vor clătina puțin jilțul lui Dodon, unii se vor amăgi să creadă că-i un conflict real. Am văzut și titlurile din câteva publicații lipicioase, ca să ne dăm seama că totu-i un show ieftin. Eu cred că-i praf în ochi și apă de ploaie. Nimic din ce știm despre PD și PSRM nu vorbește despre careva conflicte majore între cei doi, Dodon și Plahotniuc, ambii sunt o apă și un pământ”, comentează Igor Munteanu, candidat al blocului ACUM Platforma DA și PAS.

În opinia fostuli ambasador, sunt jocuri de margine în care ambele grupări își fac PR ieftin, încercând să acrediteze falsa idee că Plahotniuc este ”promotorul unei guvernări pro-occidentale” și că ar fi pe partea luminoasă a lunii, că ”luptă contra rușilor” și că am fi ajuns la momentul în care s-ar promite un ”impeachment” așa-zisului președinte Dodon, de dragul cursului spre Occident.

„În realitate, tot ce zumzăie și împrăștie PR-iștii PD nu servește decât perpetuării unei guvernări corupte și cleptocratice, în sensul său cel mai direct acreditat de dicționar - ”cleptocrație - guvernarea prin intermediul unor lideri extrem de corupți care-și folosesc puterile pentru a exploata oamenii și resursele naturale pe un anumit teritoriu pentru a-și extinde bogăția și influența”.

Primind lovituri mediatice din partea PD, liderul PSRM pozează în rol de ”victimă” și învinuiește un complot al Occidentului, al ambasadelor acreditate la Chișinău contra ”lumii ruse”, în timp ce liderul PD își atribuie un statut fals de ”pro-moldovenist”, care-i stă ca sutana pe corp de păcătos. Repet, acest conflict între doi politicieni nu are nici o bază reală - este exploatată cinic drama unor oameni reali pentru a-și trage o imagine mai bună decât este în realitate”, conchide Igor Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: