image
Sursa foto: parlament.md

PPDA cere convocarea de urgență a ședinței Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea în regim de urgență a ședinței Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, la care să fie invitați reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale, a Poliției de Frontieră și a Ministerului de Externe.

„Autoritățile din Italia bat alarma cu privire la creșterea alarmantă de cazuri de infectare cu coronavirus. Deja au fost înregistrate două decese în această țară, iar dinamica contaminării este în continuă creştere. Pentru siguranța populației deja 10 oraşe din nordul Italiei au intrat în carantină şi guvernul ia măsuri de protecţie în continuare. Conform datelor statistice în aceasta țară sunt peste 125.000 cetățeni ai Republicii Moldova. Cifrele ar putea fi mult mai mari pentru că mulți conaționali de ai noștri dețin și cetățenie română”, se spune în demersul depus de deputatul Liviu Vovc.

„Pentru a ne asigura că instituțiile din Republica Moldova au întreprins toate măsurile necesare pentru protecția conaționalilor noștri din Italia, dar și pentru a preveni răspăndirea coronavirusului în Republica Moldova, solicit convocarea de urgență a ședinței Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, la care să fie invitați reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale, a Poliției de Frontieră și a Ministerului de Externe”, se spune în adresarea lui Vovc către președinta Comisiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: