image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Energia electrică se ieftinește; ANRE a aprobat tarife noi pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord

UPDATE 14:10 // Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat, cu puțin timp în urmă, noi tarife la enegia electrică pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord.

Consumatorii din centrul și sudul țării vor achita un tarif de 3,42 lei/kWh, cu 1,20 lei/kWh mai puțin, iar cei de nord - 3,84 lei/kWh, cu 81 bani/kWh mai puțin. Noile tarife vor intra în vigoare din 1 ianuarie 2023.

Totodată, ANRE a aprobat solicitarea „Moldelectrica” privind majorarea tarifului pentru transportul energiei electrice.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică examinează la această oră solicitările de ajustare a tarifului depuse de Premier Energy și FEE Nord.

Premier Energy a cerut o scădere a tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali de la 4,62 lei până la 3,80 lei, iar FEE Nord - o reducere de la 4,65 până la 4,16 lei.

Potrivit Premier Energy, la baza solicitării se află necesitatea de ajustare a veniturilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu semnarea acordurilor corespunzătoare la contractul în vigoare de procurare a energiei electrice cu SA Energocom, unde sunt specificate sursele și prețurile de procurare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023, inclusiv de la MGRES, Nuclearelectrica și OPCOM.

Ipotezele respective de procurare a energiei electrice au fost considerate și pentru celelalte luni ale anului 2023.

Noutăţile partenerilor

comentarii: