image
Sursa foto: allmoldova.com

Avertizare hidrologică: Nivelul apei în râul Prut va creşte cu peste doi metri între localităţile Ungheni și Giurgiuleşti

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare care indică creşterea nivelului apei în râul Prut, între localităţile Ungheni şi Giurgiuleşti.

Îm intervalul 11-25 mai se va produce propagarea undei de viitură, iar pe sectorul Ungheni-Giurgiuleşti al râului Prut nivelul apei va creşte cu 2-2,7 metri, potrivit Moldpres. În locuri joase apa va ieși în luncă.

Creşterea nivelului apei pe acest sector este „în legătură cu decizia administrației Centralei hidroelectrice Costești-Stânca, din data de 9 mai, de a mări volumul deversării apei din lacul de acumulare Costeşti-Stânca (r. Prut) până la 550 m3/s”, indică sursa citată.

Ultima avertizare hidrologică a fost emisă pe 2 mai, când în urma precipitațiilor foarte puternice căzute în cursul superior al râului Prut (Ucraina) s-a format viitura pluvială. Potrivit Centrului hidrologic, în perioada 2-5 mai, nivelul apei a crescut pe sectorul dintre satul Criva și orașul Costeşti.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: