Breaking News

image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Raportul Comisiei de anchetă privind jaful bancar inițiată de Platforma DA - rechizitoriu pentru Plahotniuc

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind jaful bancar, condusă de Alexandru Slusari, a servit drept rechizitoriu împotriva lui Vladimir Plahotniuc, afirmă președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„În ultimii zece ani, m-am bătut cu regimul lui Plahotniuc, cu tot sistemul pe care acesta l-a implementat după plecarea lui Voronin. Iată că la capătul celor cinci ani de proteste avem acest rezultat. Despre faptul că Plahotniuc este beneficiarul final al furtului miliardului eu am vorbit încă în 2015 -2016 și ceream și atunci și am cerut în permanență anchetă împotriva acestuia și a anturajului său. Așa că nimic surprinzător. Nu și-a făcut treaba nici justiția, nici procuratura, nici clasa politică, în mare parte una care se perindă, politicieni care se schimbă unul cu altul”, a declarat Andrei Năstase la Europa Liberă.

„Mă bucur foarte mult că anume ca urmare a raportului pe care l-a făcut Alexandru Slusari în Parlament, în cadrul comisiei inițiate la inițiativa mea și a Platformei DA a dat roade, acel raport a fost ca un rechizitoriu pentru Plahotniuc și gruparea sa, dar și pentru alte grupări care astăzi apar în declarațiile procurorului general. Ancheta poate ajunge și mai departe. Înteleg că a avut și alți complici în întreaga clasă politica din Republica Moldova”, a adăugat liderul Platformei DA.

Precizăm că Procuratura Generală a anunțat astăzi că deține probe incontestabile care indică că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți sub formă de credite de la BEM, prin intermediul Grupului Șor, acoperite în consecință, din mijloacele financiare ale Băncii Naționale a Moldovei.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a precizat că în privința lui Plahotniuc va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire, urmând ca acuzarea lui să fie completată astfel, ca să i se încriminează trei capete de acuzare, și anume: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: