image
Sursa foto: descopera.ro

Studiu: Cât timp trebuie să lăsăm copiii în faţa monitorului pentru a nu le afecta dezvoltarea

Un nou studiu publicat în Jurnalul Naţional de Pediatrie JAMA a arătat că dacă le permitem copiilor preşcolari să se joace pe tabletă sau să se uite prea mult la televizor, aceste activităţi pot afecta dezvoltarea celor mici, în special înainte de vârsta de cinci ani.

Savanţii au evaluat comportamentul, dexteritatea, capacitatea de rezolvare a problemelor şi aptitudinile personale a 2.400 de copii din Canada, cu vârstele de doi, trei şi cinci ani, descoperind că cei mai expuşi la ecranele dispozitivelor erau cei de la vârsta de doi ani, care nu erau dezvoltaţi corespunzător când au împlinit trei ani. Iar cei care erau expuşi prea mult de la vârsta de trei ani, nu erau dezvoltaţi corespunzător când au făcut cinci ani, relateaz[ descoperă.ro.

Există şi beneficii în ceea ce priveşte petrecerea timpului în faţa ecranelor, în condiţiile în care este făcută într-o manieră interactivă şi de calitate. Totuşi, expunerea excesivă a fost asociată cu numeroase probleme fizice, de comportament şi cognitive.

Copiii şi statul în faţa televizorului: creşte riscul apariţie diabetului?

Dacă un copil îşi petrece pestre 3 ore în faţa televizorului, riscă să se confrunte cu diabetul de tip 2, conform unui studiu din 2017.

Cei care îşi petrec mai mult de trei ore în faţa televizorului se pot confrunta şi cu problemele de greutate, deci şi cu rezistenţa la insulină, ambele fiind un factor de risc al acestei condiţii.

De asemenea, copiii o cantitate de leptină, care afectează apetitul regulat.

Aşadar, reducerea timpului petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului poate aduce beneficii pentru reducerea apariţiei diabetului de tip 2, iar astfel copilul se poate bucura şi mai mult de perioada primilor ani de viaţă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: