image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon anunță un nou mecanism de oferire a pensiilor aplicat după două săptămâni de la instituirea codului roșu de Covid 19

Autoritățile au discutat un nou mecanism de oferire a pensiilor, necesar pentru a reduce numărul pensionarilor care formează cozi la oficiile poștale. Acesta va fi implementat începând cu săptămâna viitoare, adică peste două săptămâni de la instituirea codului roșu de coronavirus în RM.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Igor Dodon, după întrevederea cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi. Potrivit lui Dodon, în unele cazuri pensiile vor fi transferate pe carduri, iar în altele – vor fi create noi grafice ca pensionarii să nu se îmbulzească la ghișeele oficiilor poștale.

„Știm deja din experiența anterioară că pensionarii merg masiv la poștă pentru a-și ridica pensiile. Am discutat crearea unui mecanism de asigurare ca să nu fie prea multă lume, să nu fie cozi la oficiile poștale. Vom vedea ce putem achita prin carduri, acolo unde e posibil,e vorba de orașe și municipii. Totodată vom crea un grafic, un cordon pentru cei care merg să-și ridice pensiile, ca oamenii să nu se expună riscului”, a spus Dodon.

Acesta a mai precizat printre altele, că pe moment situația legată de prevenirea răspândirii coronaviruslui în RM este gestionată de efectivul de poliție, MAI și alte servicii, și acest lucru este suficient. „Dar am pregătit diferite protocoale pentru a implica, dacă va fi necesar, inclusiv pe colegii de la Ministerul Apărării. La această etapă însă nu este necesară implicarea unor forțe suplimentare deoarece se face față situației cu resursele pe care le avem”, a spus președintele.

Amintim că pe moment în RM sunt depistate 94 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Parlamentul a instituit stare de urgență în RM pe 17 martie. Decizia Parlamentului prevede un regim special de intrare-ieșire în țară, un regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină și interzicerea manifestațiilor publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: