image
Sursa foto: captură video

Scandal la Stăuceni din cauza unui service auto care este construit neautorizat; Localnicii au ieșit la protest

Construcția neautorizată a unui service auto în localitatea Goianul Nou de la Stăuceni generează revoltă în rândul localnicilor. Atelierul de reparații a mașinilor este construit chiar în mijlocul unui cartier rezidențial, la câțiva metri de curțile oamenilor. Îngrijorați că nu vor mai avea liniște, dar și din cauza riscurilor ecologice, localnicii au ieșit la protest.

Deja este turnat fundamentul și ridicată carcasa metalică. Oamenii sunt îngrijorați din cauza zgomotului și a poluării care ar putea proveni de la atelier.

Localnicii susțin că proprietarul service-ului refuză să discute cu ei, de aceea au fost nevoiți să ceară implicarea autorităților.

Potrivit primarului Comunei Stăuceni, construcția este una ilegală și a fost emisă o prescripție pentru stoparea lucrărilor.

„Nu deține niciun act permisiv. Din momentul emiterii prescripției, responsabilitatea este pe umerii polițistului de sector, ca să meargă zilnic la fața locului, ca să întocmească procese verbale. Ulterior vom merge cu acțiune separată pentru demontarea construcției existente”, a declarat primarul de Stăuceni, Alexandru Vornicu.

De partea cealaltă, proprietarul service-ului susține că, pentru așa tip de construcție, nu ar avea nevoie de autorizație.

„Construcția metalică ușor demontabilă nu are nevoie de autorizație de construcție. Dacă sunt ceva întrebări, să mă citeze la instanță și eu tot aștept din luna noiembrie și nu am niciun proces verbal”, spune acesta.

Contrar acestor afirmații, procurorul care examinează cazul susține că proprietarul a fost citat de două ori până acum.

„A fost cercetare la fața locului și s-a constatat într-adevăr prezența unei construcții care nu se înscrie în planul urbanistic al localității. La citarea repetată, persoana nu s-a prezentat și deja voi dispune aducerea forțată a proprietarului bunului”, afirmă procurorul Vsevolod Ivanov.

Potrivit autorităților locale, ceea ce proprietarul numește „construcție metalică”, nu poate fi calificată drept „ușor demontabilă”, deoarece fundamentul acesteia a fost turnat din beton. Conform planului urbanistic al satului Goianul Nou, terenurile din cartierul locativ rezidențial sunt destinate doar pentru construcția locuințelor individuale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: