image
Sursa foto: mfa.gov.md

Reacția MAEIE privind cazul cetățenilor blocați în Franța: Vor fi repatriați cu un zbor charter autorizat de CSE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că Ambasada Republicii Moldova în Franța a luat legătura cu cetățenii moldoveni din cele trei autocare care s-au pornit ieri spre Republica Moldova și au fost întorși de la granița cu Germania înapoi în Franța. MAEIE a propus organizarea repatrierii acestora cu un zbor charter autorizat de Comisia pentru Situații Excepționale, ruta Paris-Chișinău, planificat pentru 28 aprilie, curent.

MAEIE reamintește că în perioada pandemiei de COVID-19, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au sistat circulația cetățenilor străini peste hotare în scopul limitării răspândirii infecției. În acest context, în Republica Moldova transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi este suspendat, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

MAEIE atenționează toți cetățenii, care planifică să revină în țară, să utilizeze doar curse autorizate, pentru a evita situațiile neprevăzute.

Înainte de planificarea călătoriilor cetățenii RM sunt îndemnați să consulte sursele oficiale referitoare la alertele de călătorii și condițiile de acces pe teritoriile statelor străine. Ministerul îndeamnă cetățenii să se informeze despre cursele și zborurile charter efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Agenției Naționale Transport Auto (www.anta.gov.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: