Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a venit cu un comunicat de presă, după ce imaginile au devenit virale în spațiul public, comunicând că bărbatul a devenit agresiv și i-ar fi înjurat pe polițiști, în timp ce aceștia i-ar fi recomandat în mod repetat să comercializeze nucile în locurile autorizate.

„În contextul unor imagini video, apărute pe rețelele de socializare și sursele mass-media, unde doi polițiști, imobilizează un bărbat, Poliția capitalei vine cu următoarele precizări:

La 14 august, pe bd. Moscovei, sec. Râșcani, mun. Chișinău, polițiștii fiind implicați în serviciu la măsurile de profilaxie și combaterea comerțului neautorizat stadal, au observant un bărbat care, împreună cu soția și un copil minor comercializau nuci. Forțele de ordine s-au apropiat și de câteva ori au preîntâmpinat soții că este interzis comerțul în stradă, recomandându-le să-și comercializeze marfa în locuri special amenajate.

La rândul său, bărbatul a manifestat un comportament neadecvat și nu s-a supus cerințelor legale a polițiștilor, numindu-i cu cuvinte necenzurate și îmbrâncindu-i. Astfel, bărbatul a fost imobilizat și condus la sectorul de poliție, pentru documentare.

Băbatul a fost sancționat contravențional pentru “Desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” care se sancţionează cu amendă de la 1500 la 4500 de lei și pentru „Nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept”, materialul urmează a fi transmis după competență în instanța de judecată pentru a se expune”, se arată scris în comunicatul poliției.