image
Sursa foto: customs.gov.md

41 de tentative de trafic ilicit de țigări, piese auto, bijuterii, insecticide, încălțăminte, haine, contracarate de vameși

41 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost contracarate de Serviciul Vamal în perioada 28 mai – 4 iunie.

Nouăsprezece cazuri de transportare a bunurilor nedeclarate, în cantități comerciale, articole vestimentare, încălțăminte, lămpi led, instrumente electrice, tehnică de uz casnic, piese auto noi și uzate, țigări, au fost raportate de funcționarii postului vamal Leușeni.

Țigări, piese auto, bijuterii, semințe, fungicide, insecticide, articole de brodat, încălțăminte și articole vestimentare au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău, Costești, Palanca, Sculeni și Criva.

Cinci tentative de transportare ilegală de mărfuri au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În cele cinci cazuri, desfășurând controlul pe linia a doua, ofițerii echipelor mobile au prevenit transportarea ilegală a mărfurilor fără acte de proveniență, printre care: articole vestimentare, încălțăminte, tehnică, mărfuri de uz casnic și piese auto.

În consecință, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

96 de mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

27 de cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei (de la 60 la 90 de unități convenționale), cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: