image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Războiul gazelor: Dodon, deranjat că cetățenii ar putea economisi pentru a reduce consumul: „Mizerie și iresponsabilitate”

Fostul președinte Igor Dodon, cercetat pentru trădare de patrie, care de la începutul războiului din Ucraina, nu a emis nicio reacție despre crimele la care se dedă Rusia în țara vecină și nici despre șantajul energetic, folosit ca armă împotriva cetățenilor RM, se arată extrem de deranjat de soluțiile propuse de actuala guvernare pentru a reduce consumul de gaze și a face față noii crize energetice care ne așteaptă la iarnă.

Acesta a emis o nouă postare din arest la domiciliu plasată pe rețelele sale de socializare în care anunță că PAS și Maia Sandu ar distruge „difinitiv” societatea, instituțiile oamenii cu noul plan strategic propus de autorități pentru a reduce din dependența de gazul rusesc

Dodon se arată extrem de revoltat că autoritățile au propus reducerea temperaturii agentului termic livrat în cadrul sistemului centralizat de producere a energiei termice cu până la 10%, în condițiile respectării valorilor minime normate. Aceasta ar urma să reducă consumul de gaze naturale în mărime de 13 mln. m3.

Pe Igor Dodon îl deranjează și faptul că autoritățile propun sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte, după ora 23:00, fapt ce va permite reducerea consumului de gaze cu 1,4 mln. m3;

Autoritățile au propus și organizarea procesului de învățământ la distanță/online pentru instituțiile de învățământ (cel puțin 10 zile pe lună), fapt ce ar permite economisirea a circa 13 mln. m3.

„Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată. Să facă economie din contul sănătății și a securității oamenilor sunt în stare doar niște oameni lipsiți de suflet și indiferenți față de suferința cetățenilor. Pentru Maia Sandu se vede că e mai simplu să lase oamenii să înghețe și să stea pe întuneric, decât să negocieze prețul la gaz și să aducă liniște în țară. Moldoveni, voi cât o să mai suportați aceste „vremuri bune”, care vă fac viața tot mai rea și mai rea?”, s-a întrebat retoric fostul șef de stat.

Amintim că încă la 8 iunie Igor Dodon a anunțat că este pregătit să se alăture „mai devreme ori mai târziu” protestelor anunțate de Ilan Șor, Marina Tauber și Vladimir Voronin „pentru o viață nouă”.

Atât doar că planurile partidului „Șor” și a aliaților săi care au îndemnat lumea să iasă în stradă și să răstoarne guvernarea, cel puțin deocamdată, au fost dejucate de instituțiile de drept și de securitate din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: