image
Sursa foto: europe1.fr

O nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional vine, săptămâna viitoare, la Chișinău

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 22 ianuarie – 5 februarie.

Pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI pentru anul 2020 și a celei de-a șasea evaluări, finale, a Programului susținut de FMI.

„Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic, precum și va discuta cu autoritățile despre provocările pe termen mediu, riscurile cu care se confruntă economia Republicii Moldova și politicile necesare pentru a le face față”, se arată într-un comunicat de presă al FMI.

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că obiectul Guvernului este de a păstra relațiile cu FMI, „însă nu cu orice preț” și că Republica Moldova ar putea îngheța relațiile cu această instituție financiară internațională.

Programul pe trei ani al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală 182 milioane de dolari SUA, dintre care circa 160 milioane de dolari SUA au fost deja debursate.

Citeşte mai mult despre

FMI

Noutăţile partenerilor

comentarii: