image
Sursa foto: președinte.md

Dodon se laudă că va împărți peste 350 de distincții medicilor; Prima oară s-a lăudat că va face acest lucru pe 24 aprilie

Șeful statului Igor Dodon, planifică să ofere duminică peste 350 de distincții de stat lucrătorilor din domeniul medical cu ocazia Zilei profesionale a acestora. Anunțul este făcut în ziua în care sistemul medical a înregistrat deja 19 decese provocate de Covid-19, iar numărul celor infectați din rândul personalului medical a depășit cifra de 2000 de persoane.

„Nu cred că au mai fost oferite 350 – 400 distincții de stat la atâtea persoane. Dar cred că medicii merită, vor fi câte 4, 5, 6 – 10 medici din fiecare raion”, a spus Dodon.

„Vreau să vă mulțumesc dragi lucrători din sistemul medical pentru ceea ce faceți pentru cetățenii RM. Știu că vă este greu”, a mai spus acesta în vblogul său „Președintele răspunde”.

Amintim că intenția de a oferi medicilor distincții de stat a fost anunțată de șeful statului, încă pe 24 aprilie, tot într-un episod din „Președintele răspunde”.

„Mă gîndeam zilele acestea să îi propun doamnei ministru să vină cu o listă de zeci, sute de medici, cărora sunt gata să le dau dinstincții de stat, pe lângă suportul pe care îl acordăm. Dar probabil o vom face mai târziu, când vom ieși puțin din această pandemie”, anunța atunci Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: