image
Sursa foto: Getty Images

Încă o lovitură pentru Barcelona! Ce se întâmplă cu salariile starurilor de pe „Camp Nou”

Cluburile de fotbal din Spania vor fi obligate să-și reducă bugetele de salarii, conform unei decizii a forului iberic. Cei mai afectați vor fi fotbaliștii Barcelonei.

Decizia de plafonare a salariilor a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus care a cauzat prejudicii enorme cluburilor din La Liga.

Astfel, cluburile vor fi obligate să întocmească rapoarte financiare în baza încasărilor.

Barcelona, care îi plătește lui Messi un contract de peste 500 de milioane de euro, dar și Atletico Madrid sunt cluburile cele mai afectate de această nouă regulă impusă de La Liga.

Catalanii vor fi nevoiți să-și reducă plafonul salarial cu nu mai puțin de 35 de milioane de euro și să nu aibă cheltuieli mai mari de 347 de milioane de euro. Aceeași restricție i se va aplica și liderului din campionatul Saniei, Atletico Madrid.

”COVID-19 e un test pentru fotbalul spaniol, iar finalul e aproape, astfel că putem trage concluzii pozitive. Deși au fost încasări cu 2 miliarde de euro mai mici, cluburile, în special cele mari, au reușit să depășească dificultățile reducând costurile”, a declarat Javier Tebas, președintele La Liga.

Dacă Barcelona și Atletico trebuie să strângă cureaua, balanța contabilă a celor de la Real Madrid indică faptul că gruparea ”Blanco” poate să pluseze la capitolul cheltuieli.

Deși bugetul de salarii este de 473 de milioane de euro, multipla campioană a Europei nu pare să aibă dificultăți financiare.

Doar patru cluburi din La Liga sunt pe ”plus”: Real Madrid, Granada, Huesca şi Celta Vigo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: