image
Sursa foto: extra.ie

Premierul Irlandei, medic de profesie, intră în ture la spital pentru a da o mână de ajutor în lupta împotriva COVID-19

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, este medic la bază și va lucra o tură pe săptămână pentru a-și ajuta confrații în timpul pandemiei de coronavirus.

Premierul Irlandei a lucrat ca medic timp de şapte ani înainte de a renunţa la profesie şi de a deveni politician. El a fost scos din registrul medical în 2013 și a revenit în martie 2020, la solicitarea sa, a declarat un purtător de cuvânt al instituției. Premierul irlandez intenţionează să lucreze pentru serviciul de sănătate (Health Service Executive – HSE) cu o tură pe săptămână, într-o zonă potrivită calificărilor sale.

Conform Irish Times, prim-ministrul va ajuta la evaluările medicale prin telefon. Orice persoană care e posibil să fi fost expusă la coronavirus este iniţial verificată prin telefon. Premierul irlandez vine dintr-o familie de medici. El este fiul unui doctor şi al unei asistente, iar partenerul său de viaţă, două surori şi soţii acestora lucrează cu toţii în sistemul de sănătate, arată Irish Times. Inițiativa premierului Irlandei vine după ce în martie, ministrul Sănătăţii, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de specialişti pentru ca serviciul de sănătate să poată face faţă pandemiei de coronavirus, cu mesajul: „Ţara are nevoie de voi”. Serviciul de Sănătate Publică din Irlanda a precizat că a vorbit cu mii de specialişti în îngrijiri de sănătate care ar putea fi eligibili să revină în câmpul muncii. Au fost peste 70.000 de cereri de revenire în activitate a personalului medical, după inițiativa publică intitulată: „La dispoziţie pentru Irlanda”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: