image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Alianța PSRM-Șor, consfințită: Vitiuc - vicespeaker; Sârbu, Ivanov și Tauber - șefi de comisii; Babuc, revocată din prezidiu

Coaliția PSRM-Șor din Parlament a fost oficializată. După ce ieri au votat în comun mai multe proiecte de legi controversate, astăzi deputați din Partidul Șor s-au ales cu funcții de răspundere în legislativ, luând locul mai multor deputați PD.

Astfel, transfugul Vladimir Vitiuc, actual deputat din partea Partidului Șor, a fost numit vicepreședinte al Parlamentului.

În același timp, din funcția de vicespeaker a fost revocată deputata PD Monica Babuc.

Un alt transfug, Sergiu Sârbu, actual deputat din grupul „Pentru Moldova”, a fost numit președinte al Comisiei Securitate Națională, apărare și ordine publică, în locul lui Alexandru Jizdan. La rândul său, Alexandru Jizdan a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, și Violeta Ivanov, tot transfugă și tot actaul deputat din partea Partidului Șor, a fost numită în funcția de președinte al Comisiei pentru politica externă, luând locul deputatului PD Igor Vremea, care a devenit membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Iar Marina Tauber, și ea din fracțiunea partidului Șor, s-a ales cu șefia Comisiei mediu și dezvoltare regională, în locul deputatului PD Nicolae Ciubuc. În același timp, Ciubuc a fost desemnat membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Parlamentul a mai făcut și alte modificări în componența comisiilor permanente și a delegațiilor parlamentare.

Astfel, Ruxanda Glavan a fost desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a Fracțiunii PD.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șef al Delegației RM a fost desemnată Violeta Ivanov, în locul deputatului PD Nicolae Ciubuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: