image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Fermierii anunță că vor bloca vama Leușeni

Fermierii din raionul Hâncești au organizat o acțiune de protest la vama Leușeni. Fermierii au blocat deja o parte din traseul care duce spre vama Leșeni și primele camione au fost stopate. Amintim că agricultorii cer achitarea compensațiilor pentru pagubele provocate de secetă și garanții că acestea vor fi achitate până pe data de 10 februarie.

„Noi vom bloca vama și nu vom permite să treacă transportatorilor de mărfuri, ci doar celor de pasageri. Protestăm deja de cinci luni, nu vedem o altă soluție ca să ne facem auziți” a declarat în cadrul protestului din PMAN unul dintre organizatori.

Protestatarii de la vama Leușeni au blocat o parte din traseu cu tehnică agricolă. Primele camioane deja au staționat pe marginea drumului. Situația este gestionată de reprezentanții forțelor de ordine prezente la fața locului.

Amintim că agricultorii și fermierii protestează începând cu 27 iulie, curent. Ieri aceștia au avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Ion Perju, care însă a degenerat în ceartă și după cinci minute Ion Perju a plecat de la negocieri. Ministrul i-a acuzat pe fermieri că se implică în politică fiind influențați de deputații din opoziție. Agricultorii i-au cerut demisia din moment ce nu le poate oferi garanții că până la 10 februarie își vor primi compensațiile ca să poată demara lucrările de primăvară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: