image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția PG la invitația lui Stoianoglo în Parlament: „Amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare”

Procuratura Generală a emis un comunicat în care vine cu un răspuns la solicitarea Platformei DA de audiere în Parlament a Procurorului General pe marginea mai multor cauze penale de rezonanță.

Într-un stat de drept nimeni și cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, atentează la independența și imparțialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept”, se spune în comunicat.

Parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare.

Cu excepția controlului ierarhic intern, unica autoritate ce realizează controlul procesual al prestației procurorilor este sistemul judecătoresc”, se mai spune în comunicatul instituției.

Amintim că Platforma DA a solicitat azi Biroului Permanent al Parlamentului includerea pe ordinea de zi a audierii Procurorului General, Alexandru Stoianoglo, pentru a prezenta o informație despre mersul anchetei în dosare de rezonanță cum ar fi: concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dosarul răpirii profesorilor turci, cazul Bahamas, furtul miliardului din sistemul bancar și altele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: