Aid Abdellah avea 57 de ani și era cunoscut drept „prietenul tuturor” în Piazza Ungheria din orașul Palermo.

La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul, care cânta la muzicuță pe stradă, a fost văzut de un adolescent român care a vrut să fure banii. Tâlhăria a degerat, însă, într-o crimă violentă, notează libertatea.ro.

Adolescentul român l-a lovit pe Aldo, așa cum era poreclit francezul, cu un baston până când l-a lăsat fără suflare. După ce l-a buzunărit, i-a luat toți banii – 25 de euro – și telefonul mobil.

Francezul a fost găsit plin de sânge, abia a doua zi, de o femeie care lucra la un restaurant din zonă și care obișnuia să-i dea de mâncare. Femeia a alertat Poliția care a început căutările pentru găsirea agresorului.

Carabinierii au verificat imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă și au descoperit că omul fără adăpost a fost atacat de un adolescent român.

Anchetatorii au reușit să-l prindă pe tânăr cu ajutorul mărturiei făcute de un cetățean sârb fără adăpost. Băiatul de 16 ani a fost găsit în cartierul Ballaro, unde locuia împreună cu familia sa.

Tânărul a recunoscut că l-a lovit pe bărbat, însă nu a vrut să-l ucidă. „Am vrut să-i fur banii. D’aia l-am lovit. Nu am vrut să-l omor”, le-a spus adolescentul român procurorilor italieni, conform sursei citate.

Băiatul a fost dus în centrul de detenţie Malaspina.