image
Sursa foto: Profimedia

Cazuri noi de coronavirus în Franța și Germania: Primul caz de coronavirus confirmat în Elveția

Două noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate în Franţa, a anunţat marţi un oficial din Ministerul Sănătăţii, precizând că starea lor de sănătate nu provoacă nicio îngrijorare. Și Elveția a anunțat marți primul său caz de infectare cu COVID-19.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani este prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus Covid-19 în Elveția, a anunțat, marți, Biroul Federal pentru Sănătate Publică (FOPH) al țării, scrie CNN.

Bărbatul provine din cantonul Ticino, regiune situată la granița cu Italia. Totodată, acesta a călătorit în Lombardia la mijlocul lunii februarie.

Bărbatul a fost internat în spital și a fost izolat. „Deocamdată, starea lui de sănătate este bună”, a declarat un purtător de cuvânt al FOPH, potrivit Mediafax.

Italia este țara europeană cea mai afectată de răspândirea noului coronavirus. Cele mai mai multe cazuri de infecție au fost confirmate în regiunea Lombardia. Bilanțul epidemiei în Italia a ajuns, marți, la 11 decese.

Două cazuri noi în Franța

Este vorba de „o tânără chineză venită din China pe 7 februarie, care este internată la Paris pentru supraveghere şi care merge foarte bine”, a precizat profesorul Jérŕ´me Salomon, directorul general din Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres. Tânăra a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a precizat el.

Al 14-lea caz este „al unui francez care s-a întors din Lombardia (Italia) şi care este în prezent spitalizat în Auvergne-Rhône-Alpes” într-o regiune la graniţa cu Italia, a adăugat profesorul Salomon.

Aceste anunţuri cresc la 14 numărul total de cazuri înregistrate în Franţa de la începutul crizei provocate de noul coronavirus.

Primul caz confirmat în landul Baden-Wuerttemberg (sudul Germaniei)

Autorităţile germane au confirmat marţi seara primul caz de coronavirus în landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vârstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii din land a anunţat că bărbatul, care probabil s-a infectat în timpul unei vizite în Italia, au contactat autorităţile germane după ce a avut simptome asemănătoare gripei.

El urmează să fie adus în cursul serii la un spital, unde va fi izolat şi tratat, a adăugat ministerul.

„Persoanele care au venit în contact cu pacientul vor fi izolate la domiciliu şi starea lor de sănătate va fi verificată în fiecare zi. Imediat ce o persoană cu care a avut contact prezintă simptome, aceasta va fi izolată în spital”, a adăugat sursa citată.În Germania au fost confirmate 17 cazuri cu noul virus până acum.

Algeria confirmă primul caz de coronavirus

Totodată, Algeria a confirmat primul caz de coronavirus, cel al unui cetăţean italian care a ajuns în ţară pe 17 februarie, a transmis televiziunea de stat.

Bărbatul fost plasat în carantină, a anunţat televiziunea de stat, care a citat Ministerul Sănătăţii din Algeria.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: