image
Sursa foto: captură video

ComarovLand în sector de vile: Averea impunătoare a unui simplu consilier socialist // Jurnalul Săptămânii

Un palat într-un loc pitoresc din preajma Chișinăului. O casă în Ucraina. Două apartamente spațioase. Cont gras în bancă... Credeți că sunt averile vreunui geniu al inovațiilor sau ale unui actor celebru? Nu. Sunt proprietățile declarate ale unui simplu membru al Consiliului municipal Chișinău, ales pe listele PSRM - Alexandr Comarov.

Cum s-a îmbogățit acesta, rămâne o taină, deocamdată, dar știm că actualul ales local a fost șef al Centralei electrice cu Termoficare 2, instituție care pe vremea conducerii sale efectua achiziții defectuoase la prețuri cu zeci de milioane de lei mai mari decât cele reale. Astăzi, într-o Moldovă sărăcită, socialistul trăiește ca-n rai.

În declarația de avere a lui Comarov nu figurează nicio afacere. Veniturile lui au constat anul trecut din îndemnizația de la Primărie, de aproximativ 23 de mii de lei, și o pensie pe care o primește din Ucraina - echivalentul a aproximativ 120 de mii de lei. Soția sa a primit o pensie anuală de 26 de mii.

Astfel, veniturile totale ale familiei s-au cifrat la 170 de mii de lei, comparabile cu cele ale unei familii formate din doi salariați cu lefuri medii. Un asemenea câștig nu justifică nicidecum o construcție precum cea ridicată de Comarov la Miclești.

L-am telefonat pe consilierul socialist, în repetate rânduri, pentru a-l întreba din ce surse și-a înălțat grandioasa vilă, însă funcționarul nu a răspuns la telefon. La Primărie nu l-am găsit. Secretara fracțiunii PSRM a declarat că-i va transmite consilierului că este căutat.

Reporterul Jurnal TV a lăsat și un număr de telefon mobil pentru a fi contactat, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat. Comarov nu a reacționat nici la mesajul expediat pe o rețea de socializare, unde are profil.

Noutăţile partenerilor

comentarii: