image
Sursa foto: jurnal.md

Stoianoglo, scos basma curată în cazul expulzării profesorilor turci; Dosarul a fost clasat

Dosarul penal pe numele lui Alexandru Stoianoglo, pe cazul expulzării ilegale a profesorilor turci, a fost clasat.

Procuratura Anticorupție, informează despre clasarea dosarului pornit la 4 februarie, curent, în privința procurorului general suspendat, pe faptul amestecului în înfăptuirea justiției, cu folosirea situației de serviciu în procesul de instrumentare a dosarului profesorilor turci.

Amintim că, la 4 februarie, curent, procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție a fost împuternicit de către Consiliul Superior al Procurorilor să examineze plângerea ex-deputatei Inga Grigoriu. El a dispus anularea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale din 22 decembrie 2021, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan. Ca rezultat în privința lui Alexandru Stoianoglo, a fost pornită urmărirea penală.

Așadar, procurorul de caz, la emiterea ordonanței de clasare a dosarului penal intentat în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, și-a argumentat decizia prin aceea că, fapta imputată acestuia nu întrunește elementele constitutive ale componenței de infracțiune, și anume de „amestec în înfăptuirea justiției”. Mai mult, procurorul și-a motivat decizia prin aceea că, presupunerea organului de urmărire penală, că Alexandru Stoianoglo ar fi săvârșit amestecul în înfăptuirea justiției în lipsa unor probe confirmative, nu este suficientă pentru înaintarea unei acuzații penale.

Decizia procurorului de clasare poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul în care părțile implicate în cadrul acestui proces penal au făcut cunoștință cu decizia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: