Breaking News

image
Sursa foto: jurnaltv.md

Suntem diferiți, dar trăim în pace: Jurnal TV prezintă istoriile minorităților etnice din Republica Moldova

În ultimele cinci luni, Jurnal TV a prezentat mai multe reportaje în cadrul proiectului, „Trăim în pace”, care vine să combată stereotipuri despre minoritățile etnice din Republica Moldova, să arată realitatea pe care o înfruntă acestea și să contribuie la încetarea discriminării anumitor grupuri de oameni.

Proiectul este realizat cu suportul Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) și al Ambasadei Canadei în Moldova, România și Bulgaria.

CFLICFLI

Vă prezentăm topul celor mai accesate reportaje din cadrul campaniei „Trăim în pace”.

„Din Filipine, în Republica Moldova” este reportajul care a înregistrat până acum cel mai mare număr de accesări - circa 87 de mii. Acesta prezintă istoria lui Myreen, care a venit de la o distanță de peste 9000 de kilometri, din Filipine, pentru a fi alături de soțul ei Sergiu.

Aici au jucat nunta. Aici s-a născut primul copil. Se mândresc cu șase hectare de pământ, pe care cresc prune, mure, afine, fructe goji și alte soiuri de pomușoare. Myreen povestește că s-a obișnuit destul de ușor cu viața din Coștangalia, un sat mic din Cimișlia. Doar iernile îi par uneori prea friguroase.

Cu circa 49 de mii de vizualizări, urmează în top istoria lui Yerie, care s-a născut și a crescut în Africa de Vest, într-o familie cu cinci copii. Acolo a făcut cunoștință cu soțul său, un italian, iar în scurt timp, familia a venit la Chișinău.

A atras atenția și reportajul despre Amalid Karim, care avea 30 de ani când a izbucnit războiul din Irak. Acum zece ani, în căutarea unui trai liniștit, a venit la Chișinău, din Irak, Amalid Karim, împreună cu familia ei. După o perioadă îndelungată de frică, Amalid povestește că, în sfârșit, se simte în siguranță. A învățat limba româna și îi ajută pe alți refugiați ca ea să-și găsească echilibrul lăuntric. Reportajul de pe site-ul Jurnal TV a fost accesat de peste 40 de mii de ori.

Încheie topul istoria lui Marco Ballerini, un italian arhitect de profesie care s-a stabilit la Chișinău acum opt ani. Spune că nu se simte niciodată străin, iar în asta îl ajută limba română, pe care o vorbește liber.

Vedeți aici toate reportajele din cadrul campaniei „Trăim în pace” de la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: