image
Sursa foto: blacknews.ro

Pakistanul închide şcolile pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Pakistanul a anunţat joi închiderea şcolilor şi amânarea examenelor în încercarea de a reduce noile cazuri de infectare şi limitarea numărului de persoane spitalizate din cauza COVID-19, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Elevii, inclusiv cei din învăţământul superior, precum şi cei din şcoli private, vor continua cursurile la distanţă până pe 24 decembrie, când este programată să înceapă vacanţa de iarnă, care ia sfârşit pe 11 ianuarie.

„Vor fi depuse toate eforturile pentru a ne asigura că educaţia continuă de acasă”, a precizat luni ministrul Educaţiei, Shafqat Mahmood, odată cu anunţul închiderii şcolilor, adăugând c, „dacă situaţia se îmbunătăţeşte”, şcolile se vor redeschide pe 11 ianuarie.

Pakistanul a raportat miercuri 3.306 noi cazuri de coronavirus şi 40 de decese cauzate de pandemie, 2.485 de pacienţi fiind în prezent internaţi în spitale, potrivit oficialilor. Pe teritoriul ţării au fost înregistrate în total 386.198 de cazuri până în acest moment şi 7.843 de decese.

Oficialii au precizat că decizia de a închide şcolile a avut la bază o creştere a ratei de rezultate pozitive a testelor efectuate pe teritoriul ţării. Rata persoanelor testate pozitiv în iunie a ajuns la un maxim de 23%, dar a scăzut până la 1,7% în septembrie. A început să crească din nou ulterior ajungând la 7,41% săptămâna aceasta.

Peste 19% dintre noile cazuri au provenit din unităţi de învăţământ, unde rata de rezultate pozitive aproape s-a dublat într-o săptămână ajungând la 3,3%, au precizat luni oficialii.

Acest stat din sudul Asiei a exclus impunerea unei perioade de izolare la domiciliu pe scară largă, alegând să interzică în schimb adunările publice neesenţiale în încercarea de a ţine economia pe linia de plutire în perioada pandemiei.

''Nu ştim cum va fi iarna aceasta aşa că există puţină teamă în prezent întrucât numărul de cazuri creşte foarte rapid zilele acestea'', a precizat prim-ministrul Imran Khan, cu prilejul unui eveniment organizat miercuri de Forumul Economic Mondial.

„Cu alte cuvinte, vom închide doar ceea ce este neesenţial, adunările publice şi aşa mai departe, acolo unde economia nu are de suferit”, a mai spus acesta.

Pakistanul a închis instituţiile de învăţământ din martie până în septembrie pentru a combate transmiterea virusului. Televiziune de stat şi posturile de radio au transmis atunci lecţii pentru elevii din şcolile publice care învăţau de acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: