image
Sursa foto: xconomy.com

SUA: O companie farmaceutică începe testarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru copii

Compania farmaceutică Pfizer, una dintre cele patru companii din SUA care au vaccinuri împotriva coronavirusului în faza avansată a studiilor clinic, începe testarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru copii. Săptămâna aceasta vor intra în studiu adolescenți cu vârste între 16 și 17 ani, urmând apoi copiii de 12 – 15 ani.

“Chiar credem că un vaccin pentru adolescenți și copii va fi esențial pentru controlul Covid”, a declarat dr. Robert Frenck, directorul Centrului de cercetare a vaccinurilor din spitalul de copii din Cincinnati pentru CNN.

Acesta va fi primul studiu din Statele Unite pentru un vaccin împotriva coronavirusului care va include copii, scrie Biziday.

„Cred că este important de reținut că, deși rata mortalității la copiii cu Covid este semnificativ mai mică decât la adulți, ea nu este zero”, a spus dr. Frenck, amintind că peste jumătate de milion de copii au fost diagnosticați cu coronavirus în SUA de la începutul pandemiei.

Medicul american spune că și copiii pot fi afectați de complicații ale bolii, rare, dar grave, așa cum ar fi sindromul inflamator multisistem. Totodată ei pot transmite virusul altor persoane mai vulnerabile, inclusiv părinți, bunici sau cadre medicale.

Până acum 90 de persoane au răspuns anunțului care caută voluntari pentru a înscrie adolescenți în acest studiu.

Pfizer, una dintre cele patru companii din SUA care au vaccinuri împotriva coronavirusului în faza avansată a studiilor clinice, spune că a înscris aproape 38.000 de voluntari în studiul pentru adulți. Peste 31.000 dintre ei au primit deja a doua doză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: