image
Sursa foto: imdb.com

Actorul Kevin Spacey, obligat să plătească 31 de milioane de dolari companiei de producţie a serialului „House of Cards”

Kevin Spacey trebuie să plătească aproape 31 de milioane de dolari companiei de producţie a serialului „House of Cards”, de la care a fost concediat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală, a decis joi un judecător care a respins apelul actorului american.

Actorul, de două ori premiat cu Oscar pentru „American Beauty” şi „Usual Suspects”, este, de asemenea, urmărit penal în Regatul Unit pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi.

În 2017, Kevin Spacey a făcut obiectul unui val de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, care i-au pus capăt carierei brusc, în urma mişcării #MeToo şi a cazului Harvey Weinstein.

MRC, compania de producţie din spatele "House of Cards", despre intrigi politice la Washington, a solicitat despăgubiri pentru pierderile puse pe seama concedierii actorului din distribuţia seriei. Ceea ce a determinat compania să facă modificări importante în cadrul celui de-al şaselea sezon, scrie Agerpres.

În 2020, în urma unui arbitraj s-a concluzionat că actorul trebuie să compenseze pierderile şi costurile asociate acestor modificări.

Însă, avocaţii săi au susţinut că persoana responsabilă de arbitraj şi-a depăşit prerogativele luând în considerare anumite probe.

Cu toate acestea, joi, judecătorul Mel Red Recana a confirmat că idolul decăzut de la Hollywood trebuie să plătească daune-interese şi costuri asociate procedurii de aproape 31 de milioane de dolari.

Judecătorul a amintit că, potrivit concluziilor arbitrajului, Kevin Spacey a încălcat termenii contractului din cauza presupusului său comportament.

Kevin Spacey a negat întotdeauna că ar fi vinovat de hărţuirea sexuală a vreunei persoane.

În "House of Cards", actorul a jucat rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood.

La jumătatea lunii iulie, el a pledat nevinovat la Londra pentru acuzaţia de agresiuni sexuale comise între martie 2005 şi aprilie 2013.

În Statele Unite, Kevin Spacey a fost acuzat de atentat la pudoare şi agresiune sexuală în statul Massachusetts, pe Coasta de Est. El a fost acuzat că, în iulie 2016, a pus mâna pe sexul unui tânăr de 18 ani, angajat al unui bar, după ce l-a pus să bea. Însă, în 2019, s-a renunţat la aceste acuzaţii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: