image
Sursa foto: Jurnal.md

Judecătoria Ciocana se va pronunța astăzi cu privire la arestul lui Vlad Plahotniuc

Instanța urmează să se pronunțe astăzi, 22 mai, în privința demersului procurorilor din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu privire la aplicarea mandatului de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Șeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Ion Caracuian, a declarat că demersul a fost examinat joi, însă pronunțarea deciziei va avea loc vineri, transmite IPN.

„În 18 mai, a fost înaintată învinuirea pe trei capete de acuzare, așa cum a declarat și procurorul general în cadrul briefingului de luni. Respectiv, după emiterea ordonanței de punere sub învinuire, a fost citat domnul Plahotniuc la adresa de domicliu. Nu a dat curs citației. Din informațiile care sunt prezente în materialele dosarului rezultă că dumnealui este în afara țării. De aceea, am considerat că trebuie înaintat un demers în sensul de a aplica măsura sub formă de arestare preventivă”, a menționat Ion Caracuian.

Ședința urmează să aibă loc astăzi la ora 10.00. Șeful interimar al PCCOCS admite că după aprobarea mandatului de arest, procurorii ar putea cere din nou ca Plahotniuc să fie anunțat în căutare internațională.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a anunțat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc, fost lider PD. Cele trei capete de acuzare înaintate lui Vladimir Plahotniuc sunt: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Potrivit procuroului, imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților competente din SUA, cu solicitarea ca Vlad Plahotniuc să fie extrădat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: