„Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare şi calitatea investigaţiilor, demonstrate prin rapoartele de control al calităţii. Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru procesul de colectare şi condiţiile de păstrare şi transportare a probelor şi abilităţile profesionale de realizare a acestui proces. Responsabilitatea pentru aceasta o poartă instituţia care colectează probele”, se spune într-un comunicat al ANSP..

„Cu referire la informaţiile lansate pe reţele de socializare de către deputatul Alexandru Slusari, menţionăm cu maximă responsabilitate că analiza testului la COVID-19 nu a fost efectuată la Laboratorul ANSP şi nici nu putea fi, din motivele menţionate mai sus. Respectiv, testul a fost efectuat la un laborator privat. Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru rezultatele testelor care nu se încadrează în criteriile definiţiei de caz”, se mai spune în comunicat.

Aceeași sursă mai menționează că indiferent de rezultatul testului, persoana care a fost în contact cu un caz suspect, sau confirmat de COVID-19 trebuie să stea izolat 14 zile, „iar interpretarea rezultatelor se efectuează doar de către medicul specialist”.

„Cu regret, constatăm că în loc să îşi exercite sarcinile şi atribuţiile de serviciu, unii politicieni preferă să lanseze declaraţii iresponsabile, fără argumente, în adresa instituţiilor care lucrează cu devotament”, se mai spune în comunicat.

Amintim că vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarant azi dimineață că testul repetat făcut de angajatul fracțiunii Platforma DA este negativ.

„Este strigător la cer! Public cerem de la Ministerul Sănătății pornirea anchetei pe acest caz. Încă odată atragem atenția că inițial prelevarea testului a avut loc în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică cu încălcarea ordinului MS”, a spus Slusari.