„Am observat pe pacursul zilei de ieri când am fost audiat la PG în cazul denunțul personal cu privire la demararea anchetei privind uzurparea puterii în stat că se încearcă o mușamalizare a acestui caz, se încearcă o obstrucționare a justiției din partea actualului procuror general interimar, se încearcă tergiversarea acestei anchete până când Parlamentul va pleca în vacanță”, a declarat viceprim-ministrul.

Andrei Năstase a cerut ridicarea imunității de deputat a fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a lui Ilan Șor, precum și a altor deputați se fac vinovați de uzurparea puterii în stat în perioada 8-14 iunie.

În context, ministrul de Interne s-a referit la candidatul potrivit pentru șefia Procuraturii Generale.

„PG este o instituție fundamentală în ceea ce ține de reclădirea statului de drept. Ar trebuie să fie condusă de un procuror general integru, profesionist, care a dat dovadă pe parcursul activității sale de moralitate, de respect față de legile și libertățile omului. Sper că în procesul de desemnare mai întâi a unui procuror general interimar și apoi a unui procuror general se va ține de cont de aceste calități și de acum încolo nu vom mai avea în fruntea PG tot felul de „regi” ai spa-ului, oameni certați cu legea, oameni certați cu legea, care servesc unui regim politic”, a accentuat Andrei Năstase.