image
Sursa foto: Digi24.ro

Serbia şi Bosnia, afectate de ploi abundente şi inundaţii

Ploile torenţiale şi inundaţiile din Serbia şi Bosnia au determinat autorităţile locale să declare marţi stare de urgenţă, după ce râurile au ieşit din matcă şi au distrus poduri, drumuri şi linii de alimentare cu energie electrică, informează Agerpres.

Serbia, care se confruntă şi cu o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a declarat stare de urgenţă în nouă municipalităţi din vestul şi sud-vestul ţării.

În oraşul Kraljevo, râul Ibar a distrus două restaurante plutitoare după ce le-a desprins de pontoanele la care erau acostate şi le-a izbit de un pod.

„Oraşul a declarat stare de urgenţă şi toate unităţile de Protecţie Civilă au fost desfăşurate în teritoriu", a precizat agenţia de presă Tanjug, care l-a citat pe primarul local Predrag Terzic.

În alte zone, râurile mai mici au ieşit din matcă, întrerupând artere rutiere şi alimentarea cu electricitate.

Meteorologii prognozează alte ploi şi în a doua jumătate a zilei de marţi.

În 2014, zeci de oameni au murit în Serbia într-o serie de inundaţii masive, care au produs multe pagube şi au făcut ca economia acestei ţări să intre în recesiune.

În nord-estul Bosniei, ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren, iar autorităţile din oraşele aflate în regiunea Tuzla au declarat stare de dezastru natural.

Traficul a fost blocat pe principalul drum care asigură legătura între Tuzla şi capitala Sarajevo, iar sute de clădiri şi locuinţe au fost sever avariate. Mai multe familii au fost evacuate luni, au dezvăluit autorităţile locale.

Râurile au inundat şi porţiuni mari de terenuri agricole şi au distrus multe poduri. Numeroase drumuri locale şi locuinţe au fost inundate în oraşele din estul Bosniei, în proximitatea graniţei cu Serbia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: