image
Sursa foto: jurnal.md

Noi precizări ale IGP: Au deblocat de trei ori traseul la Varnița; „Nimeni nu e în drept să atace poliția”

Poliția a înregistrat 105 sesizări referitoare la diverse încălcări cu aspect electoral. În 44 de cazuri este vorba de transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare, iar în cinci cazuri poliția a intervenit pentru a debloca accesul alegătorilor la secțiile de votare.

Potrivit șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, poliția a recepționat 9 sesizări referitoare la efectuarea agitației electorale, care este interzisă în ziua alegerilor. Cazurile au fost documentate de poliție.

În patru cazuri poliția a fost informată despre coruperea alegătorilor, dar s-a confirmat acest lucru doar în două cazuri.

În 27 de cazuri poliția a fost solicitată să intervină în cazuri în cazuri în care anumite persoane manifestau un comportament violent.

Șeful adjunct al IGP a mai menționat că poliția a intervenit și a reușit să soluționeze pe cale pașnică cele trei încercări de blocare a accesului alegătorilor din regiunea transnistreană prin punctele de control de la Varnița.

„În localitatea Varnița s-a încercat de nenumărate ori blocarea liberei deplasări a persoanelor prin punctele de trecere. Poliția a intervenit și le-a fost asigurat acest drept. S-au adus multe învinuiri. Dar vreau să menționez că cei care nu sunt de acord cu ceva, este procedura de contestare la CEC, nimeni nu este in drept să atace angajatul poliției ori să aplice violența asupra polițiștilor”, a mai spus Maxin Marian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: