image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Marșul Platformei DA, de Ziua Independenței; Andrei Năstase: „Independența RM a fost apărată cu mari sacrificii”

„Independența Republicii Moldova a fost apărată cu mari sacrificii, cu mult curaj, cu lacrimi și demnitate. Trebuie să o onorăm și să cinstim sacrificiul generațiilor trecute”. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la Marșul organizat de Ziua Independenței de către formațiunea pe care o conduce.

Desprinderea de fostul imperiu sovietic a oferit cetățenilor RM „libertatea fără de care omul nu este om, ci unealtă a regimurilor”, a menționat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Parte a istoriei acestui pământ este și lupta pe care a dus-o Platforma DA în ultimii ani cu regimul lui Vladimir Plahotniuc, când acesta atenta la drepturile și libertățile oamenilor, a mai declarat Andrei Năstase, în cadrul unui discurs rostit după depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

DADA

Năstase a mai menționat că în 2019, după căderea regimului Plahotniuc, Platforma DA a avut puțin timp pentru a face tot ce și-a propus pentru reformarea sistemului și a îndemnat cetățenii să fie mai vigilenți la apropiatele alegeri.

„Acum e timpul să te gândești la cum îți dorești să fie ziua independenței din 2021! A unei guvernări arogante apărate de garduri de metal sau a unui popor liber cu viitorul în față”, a spus Andrei Năstase.

Amintim că Republica Moldova marchează astăzi 29 de ani de independenţă. La 27 august 1991, Chișinăul şi-a declarat independenţa părăsind Uniunea Sovietică.

Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: