image
Sursa foto: jurnal.md

Curtea de Conturi, ținta unui atac cibernetic: „Toate bazele de date publice au fost distruse”

După ce toate vămile au fost blocate în această dimineață timp de o oră și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice a serverelor, Curtea de Conturi anunță că este, la fel, ținta unui atac cibernetic.

Curtea de Conturi informează că, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date ale site-ului.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară”, se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al instituției.

Reprezentanții Curții de Conturi anunță că lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale.

Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, conturile publice de pe facebook, iar live-urile ședințelor de examinarea a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi .

Amintim că și vămile din Republica Moldova au fost blocate în această dimineață timp de o oră și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice a serverelor

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: