image
Sursa foto: jurnal.md

Un restaurant din capitală a oferit o porție de sushi în schimbul unui vot // AUDIO, VIDEO

Un restaurant de gustări orientale din Chişinău a anunţat astăzi că oferă câte o porţie de sushi tuturor celor care îşi fotografiază buletinul de vot şi trimit poza pe site-ul localului. Mai mult, clienţii sunt îndemnaţi indirect să voteze pentru un anumit concurent electoral.

Pe pagina de Facebook a restaurantului a fost plasată o poză în care apare un buletin de vot cu toţi cei 11 candidaţi la alegerile locale noi din Chişinău. Doar că pe poziţia unui singur candidat apare inscripţia "SET VIS 199 de lei" şi este aplicată ştampila "VOTAT". Mai mult, în mesajul publicat se spune - cităm "Noi am făcut alegerea noastră, acum fă-o şi tu." Am telefonat la numărul indicat în anunţ şi ne-am interesat cum e posibil să câştigăm o porţie de sushi. Iată ce răspuns am obţinut.

După această discuţie telefonică, am revenit cu un apel şi am cerut explicaţii de la angajaţii restaurantului. La auzul întrebării noastre, prima angajată care ne-a răspuns a pus imediat receptorul, aşa că am mai sunat o dată.

Despre acest caz de influenţare a alegătorilor, dar şi despre alte nereguli va discuta colegul nostru Dumitru Mişin cu invitaţii săi în cadrul unei Ediţii Speciale, începând cu ora 21.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: