„Nu mi-au dat banii, mi-au dat primii 30 de mii de dolari, mi-au întors așa ca o arvonă”, a declarat femeia de afaceri Lilia Munteanu în cadrul emisiunii „60 de minute cu Vasile Năstase” de la Jurnal TV.

Lilia Munteanu afirmă că a cumpărat cafeneaua cu 5,6 milioane de lei de la autoritățile locale și a vândut-o cu 5,7 milioane de lei.

Femeia de afaceri susține că, imediat ce a cumpărat cafeneaua, s-au început presiunile ca să o cedeze pentru că ar fi fost un mare interes pentru aceasta din partea lui Vladimir Plahotniuc.

„Am încercat să ajung la dumnealui, după ce a fost luată cafeneaua de la mine, ca să-i explic că este un obiect furat pentru că nu s-a achitat cu mine nimeni și n-am fost primită niciodată”, a adăugat ea.

După ce a cumpărat cafeneaua, Lilia Munteanu spune că în local au fost făcute percheziții de către ofițerii anticorupție, iar asta pentru a-i fi sustrase toate actele de proprietate, însă ele nu au fost găsite atunci.

Primii cumpărători cărora le-a vândut cafeneaua au fost persoane cu care femeia de afaceri a mai avut tangență anterior. „Ei mi-au propus să facă împăcarea cu mine ca eu să nu am probleme cu CCCEC, că la cafenea pretinde oricum domnul Plahotniuc. Eu am înțeles că CCCEC era subordonat dumnealui”, spune Lilia Munteanu. Femeia de afaceri spune că primii cumpărători au fost Ion Lambantu și Iurie Drost, care ulterior apar în schemele legate de fraudele de la Banca de Economii. Lilia Munteanu spune că ulterior a aflată că imediat ce a fost cumpărată de la ea, cafeneaua „Guguță” a fost gajată la bancă contra sumei de peste două milioane de euro.

După ce a fost gajată, cafeneaua a fost cumpărată de la instituția bancară de către compania „Finpar Invest”, afiliată lui Vladimir Plahotniuc și care se regăsește în raportul Kroll privind frauda bancară.