image
Sursa foto: Jurnal TV

Protestul diversioniștilor: Șor, Platon & Co își doresc o viață nouă

Duminică se pregătește protest mare. Cică manifestația, programată duminică, la ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale, ar fi organizată de mișcarea „O viață nouă”. Iar după 2 ore de la începutul protestului, urmează un mega-concert, tot acolo. Organizatorii, cei care își doresc o viață nouă, sunt escrocul Șor și raiderul și criminalul Platon.

Șor este cel care și-a asumat protestul, în timp ce Platon, mai cunoscut și ca tatăl copilului, se ocupă de concert. Dar nu doar cei doi își doresc o viață nouă. Plahotniuc, Dodon, Andronachi, Borsetcile și restul găștii de hoți și criminali care timp de 30 de ani au și adus țara aceasta la statutul de cea mai săracă și coruptă de pe continentul european, stând și ei la coadă.

Diversioniștii locali, coloana a 5-a, oamenii Moscovei, alde Moldavskie Ivanî, sunt și ei plini de frustrări și s-ar alinia cu drag listei de mai sus, doar că pot deocamdată să se developeze chiar în halul ăsta. Șor însă face parte din ambele categorii. Din cea a hoților, pentru că a jefuit statul de miliarde de lei, distrugând sistemul bancar, a preluat aeroportul și principala companie aeriană și a făcut avere și din patrimoniul sindicatelor, acaparat pe bani mărunți. Dar și din cea a diversioniștilor, pentru că astăzi soția sa Jasmin este una dintre cele mai mari promotoare a propagandei războiului în Rusia, și susținătoare a războiului, participând foarte des la concert patriotarde rusești, pe fundalul simbolicii invaziei din Ucraina.

Manifestația de duminică, care se bucură de un suport mediatic solid din partea mediei controlate de oligarhii fugari, cu siguranță a fost grăbită și de o lege votată recent în Parlament, care odată intrată în vigoare va permite trimiterea în judecată a infractorilor fugiți în țară, precum și confiscarea bunurilor acestora.

Probabil v-a mirat un pic ora organizării protestului de duminică, 17:00. Total nepotrivită, nu? Ei bine, la mijloc e o mare diversiune. Pentru că două ore mai târziu de protestul lui Șor, la 19:00, Platon, tot în PMAN, organizează ditamai concertul cu interpretul rus Morgenstern. Cel care a depus cerere de organizare a concertului este un oarecare Veaceslav Valico, candidatul iepure al lui Platon în parlamentarele de anul trecut și care i-a permis raiderului să participe la dezbaterile electorale din acea campanie.

Au avut nevoie de diversiunea cu concertul pentru că și ei știu că niciun om lucid nu va avea ce căuta la protestul hoților și diversioniștilor. Lucrurile s-ar schimba doar dacă la el vor participa și adevărații organizatori. Dacă îi vom vedea pe scenă pe Plahotniuc, Platon, Șor, Dodon, Andronachi. Atunci interesul la sigur va fi mare. În special pentru procurori și anchetatori. Așa că, oligarhilor fugari, veniți acasă acum. Pentru o viață cu adevărat nouă, modestă, între 4 pereți și un singur geam.

comentarii: