image
Sursa foto: Profimedia

Noel Le Graet a rupt tăcerea după ce s-a scris că Zinedine Zidane va deveni selecționerul Franței: ”Nu s-a întâmplat asta!”

Franța este una dintre favorite la Cupa Mondială din Qatar, competiție care va debuta la data de 20 noiembrie și se va încheia pe 18 decembrie.

Didier Deschamps are o misiune dificilă la turneul din Qatar, iar în cazul unei dezamăgiri, actualul selecționer ar putea să își piardă funcția, mai ales că în presa din Hexagon s-a scris că Zinedine Zidane are șanse mari să îi preia pe ”Les Bleus”

Noel Le Graet a vorbit înaintea Cupei Mondiale despre viitorul lui Didier Deschamps pe banca echipei naționale a Franței. Președintele Federației Franceze de Fotbal a mărturisit că, în cazul în care Franța va ajunge în semifinalele competiției, Didier Deschamps va avea posibilitatea de a-și prelungi contractul.

Totuși, dacă Franța va suferi o eliminare prematură, vor exista anumite negocieri, însă Le Graet nu exclude rămânerea în funcție a lui Didier Deschamps.

”Am spus că dacă va ajunge în semifinală, decizia îi aparține. Dacă nu va avansa până în semifinale, vom discuta. Nu putem ști ce candidați sunt, care este dorința lui, care este dorința noastră. Nu voi fi niciodată împotriva lui. Relațiile sunt suficient de bune încât să putem discuta în cazul unui eșec”, a spus Le Graet, conform RMC Sport.

Întrebat despre zvonurile apărute în Franța, potrivit cărora Zinedine Zidane are deja o înțelegere cu Federația Franceză de Fotbal pentru a prelua naționala după Cupa Mondială, Le Graet a transmis că acest lucru este complet fals și că nu a existat nicio discuție cu fostul antrenor al lui Real Madrid.

Cu toate acestea, președintele FFF nu exclude posibilitatea ca Zinedine Zidane să devină selecționerul Franței.

”Nu am discutat cu Zidane. M-am întâlnit cu el la gala de decernare a Balonului de Aur, dar nu am vorbit despre echipa națională a Franței. Nu s-a întâmplat asta. Suntem într-un domeniu în care totul este la vedere, așa că nu poți să te întâlnești cu cineva dorit într-o anumită funcție fără să îl deranjezi pe cel care este deja în acea funcție.

Vom vedea dacă Zidane este favorit să preia naționala Franței dacă Deschamps va pleca. Nu știu dacă își dorește acest lucru, nu am discutat despre asta. Cu siguranță, are un palmares care îl așează deasupra altor candidați, dar nu putem discuta despre el cât timp postul de selecționer este ocupat. Nu știu dacă a refuzat-o pe PSG pentru echipa națională. Vă spun sincer, nu știu dacă l-au contactat”, a declarat Noel Le Graet, conform RMC Sport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: