image
Sursa foto: parlament.md

Parlamentul a votat noua componență a Biroului Permanent: PSRM și PD, cu cele mai multe poziții

Deputații au stabilit astăzi componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului, în număr de 15 membri.

Repartizarea membrilor acestuia din rândul fracțiunilor parlamentare s-a realizat în baza reprezentării proporționale a fracțiunilor în Parlament, respectiv fiind alocate patru poziții - fracțiunii PSRM, trei poziții - fracțiunii PD și câte una – fracțiunii PAS, Platformei DA și Partidului Șor.

Din Biroul permanent fac parte, din oficiu, Președintele și Vicepreședinții Parlamentului.

Astfel, în componența Biroului permanent au fost numiți Vasile Bolea, Vladimir Golovatiuc, Corneliu Furculiță și Adela Răileanu - de la PSRM, Dumitru Diacov, Pavel Filip și Serghei Sârbu - de la PD, Igor Grosu - de la PAS, Maria Ciobanu - de la Platforma DA și Denis Ulanov - de la Partidul ȘOR.

Conform Regulamentului Parlamentului, componența numerică și nominală a Biroului permanent se stabilește prin hotărâre a Parlamentului, la propunerea fracțiunilor parlamentare. Membrii Biroului se numesc prin hotărâri ale fracțiunilor, în limitele numărului de locuri ce le revin.

Precizăm că, până acum, PSRM avea trei poziții în Biroul Permanent, PD, PAS și DA - câte două poziții, iar Partidul Șor - o poziție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: