image
Sursa foto: elderlyguides.com

Un medic expert dezvăluie semnele cheie care arată că o persoană este la câteva luni sau chiar zile de moarte

Un expert medical a dezvăluit semnele la care oamenii pot fi atenți atunci când o persoană dragă se apropie de moarte, pentru a se asigura că aceasta este alinată.

Observarea semnelor nu este ușoară, deoarece membrii familiei suferă prin agonia bolilor terminale, dar acestea pot fi utile pentru a ajuta o persoană dragă să se simtă mai confortabilă și mai pregătită.

Semnele pot începe cu câteva luni înainte și pot include lucruri simple, cum ar fi faptul că o persoană doarme mult sau își administrează mai multe doze de medicamente.

Timp de una până la trei luni înainte de decesul unei persoane, Web MD a listat simptomele, iar acestea au fost analizate de medicul Carol DerSarkissian.

Alte semne inițiale includ faptul că persoana iubită mănâncă și bea mai puțin, în timp ce se retrage și nu se mai bucură de ceea ce de obicei îi face plăcere.

Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, predispuse să vorbească mai puțin, dar copiii ar putea fi invers și să vorbească mult mai mult.

Mai evidente sunt semnele cu aproximativ una până la două săptămâni înainte ca o persoană să moară, iar Web MD a spus că o „persoană se poate simți obosită și epuizată tot timpul, atât de mult încât nu-și mai părăsește patul”.

De asemenea, este de așteptat să existe un ritm de somn diferit, în timp ce apetitul pentru mâncare sau chiar setea este redusă.

De asemenea, pacienții pot avea mai multe dureri, în timp ce ar putea exista modificări ale tensiunii arteriale, ale respirației și ale ritmului cardiac.

În acest moment, în funcție de pacient și de boală, precum și de alți multipli factori, este posibil ca o persoană dragă să înceapă să experimenteze confuzie sau să pară a fi într-un fel de amețeală, scrie Aleph News. Ei pot avea chiar halucinații.

Este important să ne amintim că fiecare persoană este diferită și, în general, experții în îngrijiri paliative spun că este important să fii alături de persoana iubită, indiferent de simptomele acesteia.

Experții în îngrijiri paliative insistă asupra faptului că prezența familiei este importantă atunci când o persoană trece prin ultimele ore, zile și săptămâni de viață.

Nici oamenii nu ar trebui să se agite neapărat cu privire la momentul potrivit pentru a-și lua rămas bun, iar Marie Curie spune că familiile ar trebui să „facă ceea ce simte că este bine pentru ei”.

Pe măsură ce oamenii se apropie de ultimele ore de viață, temperatura corpului lor poate scădea, în timp ce nu mai vor să mănânce sau să bea, nu mai urinează și nu mai au scaune, iar oamenii pot avea chiar dureri.

Semnele revelatoare ar putea fi, de asemenea, „pielea de pe genunchi, picioare și mâini devine pestriță, de culoare albastru-violet” și dificultăți de respirație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: