image
Sursa foto: jurnal.md

Alegerile parlamentare din mun. Hâncești vor fi monitorizate de 82 observatori naționali și 7 observatori internaționali

Alegerile parlamentare noi, din circumscripția electorală uninominală nr.38 din municipiul Hâncești, vor fi monitorizate de 94 de observatori acreditați de Comisia Electorală Centrală. Alegerile vor avea loc duminică, 15 martie

Comisia Electorală Centrală a acreditat marți, 10 martie, ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020, în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești.

În acest fel, scrutinul de duminică va fi monitorizat de 82 observatori naţionali din partea a 7 organizații. De asemenea, CEC a acreditat 12 observatori internaţionali din partea a 4 misiuni diplomatice rezidente în Republica Moldova și a două asociații electorale.

Observatorii acreditați au dreptul să asiste la toate operaţiile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte operaţii electorale, şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: