image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep, cuvinte mari la adresa Emmei Răducanu: "A inspirat mulți copii din România"

Emma Răducanu (19 ani, locul 11 WTA) a reușit să cucerească turneul de la US Open, anul trecut, asta deși avea o vârstă fragedă și nu mai reușise să pună mâna pe vreun trofeu major în tenisul profesionist.

A urmat apoi o perioadă nefastă pentru Emma, care nu s-a regăsit după triumful de la US Open. Cu toate acestea, Simona Halep continuă să o laude pe Răducanu, despre care a spus că a reușit să devină foarte cunoscută în România.

Totodată, Simona a dezvăluit și ce relație are cu Emma Răducanu.

"Ei bine, multă lume din România a urmărit-o când a câștigat US Open. Simt că oamenii din țară s-a bucurat pentru ea. Faptul că ea este pe jumătate româncă înseamnă mult și pentru români. Mulți copii o urmăresc. Cred că a inspirat mulți copii din România, așa că este un lucru excelent pentru țara noastră.

Nu ne-am întâlnit deocamdată în circuit. Vorbim doar puțin, nu avem conversații lungi. Nu aș putea spune că suntem prietene, suntem doar colege de circuit", a spus Simona Halep, la conferința de presă dinainte de Wimbledon.

Eliminată la Roland Garros în turul doi, Emma Răducanu a mai evoluat doar la un turneu de atunci. Sportiva a fost prezentă la Nottingham Open, însă a abandonat de la prima partidă din cauza problemelor medicale.

Acum, sprotiva cu origini românești începe turneul de la Wimbledon fără a avea vreun meci terminat în ultima luna. Totuși, Răducanu crede că acest aspect ar putea reprezenta un avantaj, pentru că așteptările nu vor fi mari.

"Am avut mici probleme, da. Sunt aici să-mi joc șansa. Sunt foarte motivată să întru pe teren și să arăt ce pot, e o competiție pe care o urmărești de când ești mic. Era ideal să pot să am câteva meciuri înainte de turneu în care să-mi intru în ritm, dar asta e situația, nu o pot schimba.

Poate e mai bine, pentru că așa intru pe teren fără așteptări și presiune și pot juca un tenis fără stres", a spus Emma Răducanu pentru Skysports.

Anul trecut, Emma Răducanu a ajuns până în optimile de finală, unde a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: