Potrivit unui comunicat emis de instituție, este prelungită restricția privind intrarea în Republica Moldova, până la 30 iunie 2020, a străinilor și apatrizilor. O excepție de la regulă vor fi membrii familiilor cetățenilor Republicii Moldova, la prezentarea unui document confirmativ, persoanele care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități. Vor putea intra pe teritoriul RM persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, sau un alt document confirmativ; persoane care călătoresc din motive de sănătate, inclusiv însoțitorul și persoane care călătoresc din motive umanitare, fie că vin la funeraliile cuiva ori că vizitează o persoană grav bolnavă.

Aceeași sursă mai precizează că persoanele care nu vor prezenta semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă, nu vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare. Este vorba de conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, terestru, feroviar și avia, dar și de elevii ori studenții înmatriculați la studii în străinătate.

Serviciul de presă al Poliției de frontieră mai anunță că tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi posibilă, fără oprire, prin următoarele culoare: Giurgiulești-Galați, rutier – Giurgiulești-Reni, rutier; Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Leușeni-Albița, rutier; Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier.