image
Sursa foto: psnews.ro

Dan Dungaciu: Ucrainei i s-a transmis că nu merge nimeni la război pentru ea

Analistul geopolitic Dan Dungaciu spune că în estul Ucrainei niciunul din actorii militari nu și-a dorit în mod real războiul.

„Toată lumea s-a poziționat în acest potențial război care nu avea cum să aiba loc. Nimeni nu dorea un război la Marea Neagră. Cum te-ai așezat sugerează mai degrabă o poziționare diplomatică. Cu certitudine am depășit faza militară care nu era în mintea niciunui actor de pe teren. Acum suntem în zona diplomatică, ce vrem să facem mai departe cu Marea Neagră, câtă UE, câtă SUA, cât NATO, câtă Rusie vrem la Marea Neagră”, a declarat Dungaciu, la Anterna 3.

„Semnalul dat Ucrainei este că „stai la masa negocierilor pentru că nimeni nu merge la război pentru tine”. UE va pune presiune pe Ucraina să facă o înțelegere cu Rusia la masa verde. Președintele Ucrainei, Zelenski, a fost ales să faca pace cu Rusia, nu să facă razboi cu Rusia. Rămâne de văzut dacă Franța și Germania îl vor ajuta sau nu pe Zelenski în negocierile cu Rusia. Problema este dacă occidentalii vor ajuta Ucraina să nu cedeze presiunilor Rusiei la negocieri. Asta este miza”, a mai punctat analistul geopolitc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: