image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Sătui de promisiunile făcute în campaniile electorale, bătrânii sunt nevoiți să iasă în stradă, făcându-se vânzători

Pe de altă parte, Chișinaul este plin de oameni chinuiți de o singură problemă: ce să cumpere mai întâi, medicamente sau mâncare, sau câte puțin din acestea, ca să le rămână ceva bani și pentru facturi. Este dilema pensionarilor, mulți dintre care își duc viața de azi pe mâine, fără vreo speranță în bine. Sătui de promisiunile făcute în mai toate campaniile electorale, bătrânii se văd nevoiți să iasă în stradă, făcându-se vânzători.

O femeie de 80 de ani se bucură în aceste zile de narcișii, care iată au înflorit și pot fi vânduți la trotuar. Nu cere mult, pentru a câștiga mai repede un ban.

Cu flori stă și altă femeie, care ar vrea să adune bani să cumpere lemne de foc.

Cei care nu au flori, vând ce au pe lângă casă. Această femeie are urzică.

Puțin mai bucuroși sunt cei, care au în gospodărie o vacă sau o capră.

La începutul anului 2018, în Republica Moldova locuiau aproape 630 de mii de persoane în vârstă de 60 de ani și mai mult, ceea ce constituie peste 17 la sută din numărul total al populației stabile. În jur de 60 la sută din numărul total al vârstnicilor sunt femei. Aproximativ 533 de mii de oameni primesc pensii pentru limită de vârstă. Acestea au o valoare medie de aproape 1.450 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: