image
Sursa foto: Profimedia

India, atacată din toate părțile: COVID-19, caniculă și una dintre cele mai grave invazii de lăcuste din ultimii 30 de ani

Pe lângă epidemia de COVID-19, India se confruntă cu temperaturi caniculare și o invazie de lăcuste, informează BBC.

Temperatura maximă a fost marți de 50 de grade Celsius, în statul Rajasthan. În capitala Delhi, temperatura a fost de 47,6 grade Celsius.

Oficialii i-au sfătuit pe oameni să stea în casă pe cât de mult posibil.

Aceste temperaturi ridicate nu au mai fost atinse în India în această perioadă de zeci de ani. Potrivit site-ului de meteorologie El Dorado, această regiune a fost cea mai calduroasă din lume în ziua de marți.

Oficialii indieni au declarat pentru presa locală că unul dintre motivele valului de căldură este puternicul ciclon Amphan, care a lovit India și Banghadesh săptămâna trecută, scrie digi24.ro.

"Super ciclonul Amphan a tras toată umezează din alte zone ale țării", a declarat Kuldeep Shrivastava, șeful centrului regional de meteorologie pentru publicația Hindustan Times. Valurile de căldură au cauzat numeroase decese în ultimii ani pe teritoriul Indiei, însă nu există informații despre impactul temperaturilor actuale.

În prezent, mii de indieni călătoresc pe jos, după ce au plecat din orașe încercând să ajungă în satele lor. Mulți se deplasează cu puțină mâncare și apă, iar aceștia vor fi cei mai expuși.

Valul de căldură a afectat și eforturile de a combate roiurile de lăcuste care distrug recoltele din țară, inclusiv din statul Rajasthan.

Roiuri mari și agresive de lăcuste au invadat și devorat peste 50.000 de hectare de recolte. Rajasthan, Madhya Pradesh și Gujarat sunt statele cele mai afectate de una dintre cele mai grave invazii de lăcuste din ultimii 30 de ani.

În prezent există 158.000 de cazuri confirmate de COVID-19 în India. Dintre cei diagnosticați, 67.000 de oameni s-au vindecat, iar 4.500 au murit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: