image
Sursa foto: jurnal.md

Preşedintele raionului Floreşti, acuzat de răfuială politică; Ştefan Paniş: „N-am nimic cu doamna Novac”

Reprezentanţii PAS acuză consilierii PSRM-PD din Consiliul raional Floreşti de răfuială politică după ce ieri, 30 ianuarie, Consiliul raional Floreşti a decis lichidarea funcţiei de şef adjunct al Direcţiei Educaţie Floreşti, funcţie ocupată de Larisa Novac, membră PAS.

„Nu vă răfuiţi cu mine, o femeie, nu vă face faţă”, a fost mesajul adresat de Larisa Novac preşedintelui raionului Floreşti. La rândul său, Ștefan Paniș afirmă că decizia nu a fost luată de el, ci de consilieri.

Larisa Novac a ocupat funcţia de şef-adjunct de direcţie timp de şase ani.

„Un singur argument a fost adus - că agricultura e mai importantă decât educaţia. Nu sunt de acord, domeniul Educaţiei este mult mai vast şi este cel puţin la fel de important. Este o reacţie la faptul că nu tolerez incompetenţa, nu accept corupţia, nu sunt părtaşă la ce fac ei acolo şi că nu împărtăşesc viziunile politice ale celor care conduc azi raionul Floreşti”, a declarat Larisa Novac, pentru Jurnal md.

Aceasta a mai precizat că una dintre supărările consilierilor e legată şi de faptul că în campania electorală a făcut agitaţie electorală pentru Blocul ACUM.

Larisa Novac a îndemnat preşedintele şedinţei consiliului raional care a avut loc ieri, pe democrata Aliona Manole, să nu semneze decizia. Iar pe reprezentanţii Cancelariei de stat i-a îndemnat să oprească acest abuz.

Totodată, Novac a avut un mesaj pentru preşedintele raionului, Ştefan Paniş.

„Nu vă răfuiţi cu mine, o femeie, nu vă face faţă! Totodată, vreau să mă adresez PG, poliţiei că în cazul în care se va recurge la acţiuni de răfuială fizică cu mine ori cu familia mea, la baza lor ar fi aceste cauze politice”, a mai spus Novac.

Solicitat de Jurnal md, Ştefan Paniş, preşedintele raionului Floreşti a declarat că decizia în cauză nu a fost luată de el, ci de consilieri.

„Cinstit vă spun, că eu personal nu am nimic cu doamna Novac ca să mă răfuiesc cu ea. A existat o comisie, care a analizat situaţia şi ulterior a propus acest proiect de decizie. Eu personal am întrebat şefa Direcţiei Educaţie şi mi-a spus că activitatea direcţiei nu va fi afectată dacă va fi lichidată funcţia respectiva”, a spus Paniş, după ce iniţial a negat că ar fi influenţat în vreun fel luarea acestei decizii.

La rândul său, Veronica Roşca, deputată PAS, a declarat că a fost sesizată de nenumărate ori despre faptul că şedinţele Consiliului raional Floreşti nu sunt transparente. Aceasta a declarat că decizia Consiliului raional Floreşti este una abuzivă. „Le-am zis ieri că nu le face faţă să recurgă la mijloace mişeleşti de a înlătura persoane tinere, competente din sistem, pe cei care se opun crimelor comise la nivel raional, pentru că nu există baroni, latifundiar, ci există constituţie şi lege care trebuie respectate”, a spus deputata.

Și ex-ministra Educaţiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a calificat decizia drept abuzivă şi ilegală.

„Dacă un specialist nu este de acord cu deciziile conducerii locale, se opune schemelor în educaţie, atunci un asemenea specialist riscă să fie concediat. Direcţia Educaţie Floreşti are la momentul actual peste 23 de unităţi de personal. Consiliul raional a decis să lichideze funcţia de director-adjunct şi să instituie o astfel de funcţie la Direcţia agricultură şi alimentaţie publică, unde activează doar şase persoane. Astfel sunt înlăturaţi din sistem tinerii specialişti care dau dovadă de corectitudine şi verticalitate. Dacă nu-ţi convine omul, specialistul, cea mai simplă decizie – lichidezi funcţia pe care o ocupă. Condamn astfel de acţiuni”, a declarat Nicolăescu.

Sergiu Litvinenco a declarat că nu există nicio argumentare juridică ori economică la baza acestei decizii şi că vor examina posibilitatea de a înlătura acest abuz şi de a o ataca, dacă va fi nevoie, inclusiv în instanţa de judecată. „Vom lupta cu toate mijloacele prevăzute de lege pentru a anula această decizie a consilierilor de a se răfui cu persoane care nu fac parte din partidele lor PD –PSRM”, afirmă Litvinenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: